Actueel

Groen Knokke-Heist is tevreden, dat het gemeentebestuur dit jaar opnieuw de zomerse traditie van het Vuurwerkfestival  op de agenda geplaatst heeft. Donderdag 17 augustus – 22.00 – gaat de eerste vuurpijl, ter hoogte van de Meerlaan op de Zeedijk,  de lucht in. 

Over een periode van 8 dagen kunnen -  om de 2 dagen-  inwoners en vele bezoekers genieten van dit gereputeerde...

De uitreiking van de Groene Pluim was op 11 juni al aan zijn 6de editie toe.

De actie bekroont individuele mensen, bedrijven, instellingen of organisaties uit de gemeente, die via hun...

Je kunt het de burgemeester van Knokke-Heist niet kwalijk nemen, dat hij zijn persoonlijke campagne tot mogelijke herverkiezing als burgemeester, voor  oktober 2018, nu al ingezet heeft.  “Alles wat mij naambekendheid kan bezorgen, is het enige wat telt”, is zijn denkwijze.

De burgemeester is een – dat is bekend – een succesvol ondernemer, met duidelijke  link naar vastgoed(...

Sommige zomerse tradities binnen onze toeristische gemeente Knokke-Heist, zoals het Vuurwerkfestival,...

Zondag 12 juni werd voor het vijfde jaar door Groen in onze gemeente de Groene Pluim uitgereikt. Met de actie Groene Pluim wil Groen Knokke-Heist  focussen op die vele mensen en organisaties, die voor onze samenleving of voor de natuur een grote meerwaarde betekenen. Deze groepen en personen staan niet beursgenoteerd, maar zonder hen zou het leven en het samenleven in onze gemeente en zelfs...

Groen Knokke-Heist reageert op de beslissing van GBL + Open VLD + CD&V, om in 2018 de coalitie te verlengen en is geenszins verbaasd over het nieuws.

 

Frisse, nieuwe ideeën zijn bij de huidige coalitie nu al vaak niet aan de orde, verjonging aan beleidsmensen of ideeën binnen de ploeg “traditionelen” valt dus ook niet te verwachten vanaf 2018. Aan de burgers wordt dus...

Vluchtelingen Stella Mariskerk Zeebrugge

Met één oneliner slaagde burgemeester Lippens er in aan beide zijden van de taalgrens de persaandacht naar zich toe te zuigen.  RTBF, Knack, De Standaard, … ze vonden het een nieuwspunt, waar je niet omheen kon.
In het ene artikel wordt de burgervader als CD&V-er geduid, een andere keer als Europese lijstduwer bij Open-VLD. Wat een Gemeentebelanger lijden kan!

 

...

Pensioen – van 2 lonen naar 1 – plots werkloos

Zaterdag  26 september 2015 – 14u – CC Scharpoord

Tips en tricks voor goed budgetbeheer.

Hebt u ook al eens het gevoel  financiëel nauwelijks met de hakken over de sloot te geraken?

Misschien eens komen luisteren?

Info en inschrijvingen: Nel Rosiers (nel.rosiers@...

Pijnpunten wandelaars en fietsers in Knokke-Heist

Zaterdag  27 juni 2015 – 14u – Rubensplein te Knokke-Heist  

Wandeling van het Rubensplein naar het Zegemeer, verder met de bus naar ‘Lakeside’ met koffiepauze in het zwembad Duinenwater, terug met de bus naar Station, verder te voet langs de Lippenslaan  tot kruispunt Bayauxlaan-Zoutelaan,...

Een veganist aan tafel

Zaterdag  20 juni 2015 – 10u – CC Scharpoord

Workshop bereidingen o.l.v. Luc Lotigiers

Zin om samen in de keuken even de handen uit de mouwen te steken en enkele eenvoudige, maar originele gezonde recepten te ontdekken?

Inkom: gratis.

Info en inschrijvingen: Nel Rosiers (nel...

Pagina's