Actueel

Hoop is een heel hardnekkig gegeven.  Het is een kracht, die motiverend en wervend werkt, die uitzicht biedt om  nieuwe wegen te betreden.  Ook in Knokke-Heist!

2018 is  een jaar, dat Hoop in zich meedraagt.  Meer en meer inwoners geraken er van overtuigd, dat een menselijker, eerlijker en gezonde samenleving nauw verbonden zijn met echt Geluk.  Groen...

Jachtgebied, Basisschool de Pluim, Knokke-Heist

 

Herfst… Duizenden jaren geleden schakelden onze voorouders  van vruchten en bessen verzamelen, jacht en visvangst over op landbouw.  Ze hielden op  zwerver te zijn.  Het jagen bleef wel in de “menselijke natuur” zitten…

Een stuk vlees op tafel, resultaat van de jacht, zorgde ook voor voedsel op tafel.

 

Eeuwen later werd het een privilegie van bepaalde...

Groen Knokke-Heist is tevreden, dat het gemeentebestuur dit jaar opnieuw de zomerse traditie van het Vuurwerkfestival  op de agenda geplaatst heeft. Donderdag 17 augustus – 22.00 – gaat de eerste vuurpijl, ter hoogte van de Meerlaan op de Zeedijk,  de lucht in. 

Over een periode van 8 dagen kunnen -  om de 2 dagen-  inwoners en vele bezoekers genieten van dit gereputeerde...

De uitreiking van de Groene Pluim was op 11 juni al aan zijn 6de editie toe.

De actie bekroont individuele mensen, bedrijven, instellingen of organisaties uit de gemeente, die via hun...

Je kunt het de burgemeester van Knokke-Heist niet kwalijk nemen, dat hij zijn persoonlijke campagne tot mogelijke herverkiezing als burgemeester, voor  oktober 2018, nu al ingezet heeft.  “Alles wat mij naambekendheid kan bezorgen, is het enige wat telt”, is zijn denkwijze.

De burgemeester is een – dat is bekend – een succesvol ondernemer, met duidelijke  link naar vastgoed(...

Sommige zomerse tradities binnen onze toeristische gemeente Knokke-Heist, zoals het Vuurwerkfestival,...

Zondag 12 juni werd voor het vijfde jaar door Groen in onze gemeente de Groene Pluim uitgereikt. Met de actie Groene Pluim wil Groen Knokke-Heist  focussen op die vele mensen en organisaties, die voor onze samenleving of voor de natuur een grote meerwaarde betekenen. Deze groepen en personen staan niet beursgenoteerd, maar zonder hen zou het leven en het samenleven in onze gemeente en zelfs...

Groen Knokke-Heist reageert op de beslissing van GBL + Open VLD + CD&V, om in 2018 de coalitie te verlengen en is geenszins verbaasd over het nieuws.

 

Frisse, nieuwe ideeën zijn bij de huidige coalitie nu al vaak niet aan de orde, verjonging aan beleidsmensen of ideeën binnen de ploeg “traditionelen” valt dus ook niet te verwachten vanaf 2018. Aan de burgers wordt dus...

Vluchtelingen Stella Mariskerk Zeebrugge

Met één oneliner slaagde burgemeester Lippens er in aan beide zijden van de taalgrens de persaandacht naar zich toe te zuigen.  RTBF, Knack, De Standaard, … ze vonden het een nieuwspunt, waar je niet omheen kon.
In het ene artikel wordt de burgervader als CD&V-er geduid, een andere keer als Europese lijstduwer bij Open-VLD. Wat een Gemeentebelanger lijden kan!

 

...

Pagina's